30 Haziran 2012 Cumartesi

İnşaat Sektörünün Gelişimi


Gto Başkanı: İnşaat Sektörünün Gelişimi İçin Ne Gerekiyorsa Yapmakla Yükümlüyüz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "İnşaat sektörü hem ekonominin gelişiminde hem de istihdam anlam anlamında önemli bir sektör ve bu sektörün gelişimi için ne gerekiyorsa yapmakla yükümlüyüz." dedi.

Haber: Gto Başkanı: İnşaat Sektörünün Gelişimi İçin Ne Gerekiyorsa Yapmakla Yükümlüyüz
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, "İnşaat sektörü hem ekonominin gelişiminde hem de istihdam anlam anlamında önemli bir sektör ve bu sektörün gelişimi için ne gerekiyorsa yapmakla yükümlüyüz." dedi.
Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Melih Meriç ve yönetim kurulu üyeleri, GTO'yu ziyaret etti. Ziyaretlerinde GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen İMO Başkanı Meriç ve yönetim kurulu üyeleri inşaat sektörünün sorunları ve çözüm öneriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Aslan, "İnşaat sektöründe yaşanacak olumlu veya olumsuz bir gelişme beraberinde direkt veya endirekt olarak birçok sektörü etkiliyor. Binlerce sektör inşaat sektörü ile bağlantılı. Dolayısıyla inşaat sektörü hem ekonominin gelişiminde hem de istihdam anlam anlamında önemli bir sektör ve bu sektörün gelişimi için ne gerekiyorsa yapmakla yükümlüyüz." diye konuştu.
GTO bünyesinde inşaat sektörünü temsilen 3 ayrı grubun bulunduğunu dile getiren Aslan, "İnşaat sektörü özellikle yönetim kurulumuzda her dönem en az bir veya iki üye ile temsil edilir. Sektörün sorunlarının çözümü ve gelişimi için oda olarak inşaat mühendisleri, müteahhitler odası ve mimarlar odamızla birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Biz örgütlük ve dayanışmanın sinerji yaratacağına inanıyoruz. Gerek Maliaçıdan yaşanan sorunlar, gerek kalifiye eleman yetiştirilmesi sektörün tüm sorunları ile ilgili gündem oluşturma ve özüm üretme gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede sektörün daha iyi yerlere gelmesi noktasında sizlerle her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız." şeklinde konuştu.
İMO Başkanı Melih Meriç de konuşmasında, oda olarak sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmelerinin birçok kazanımı beraberinde getireceğinin altını çizdi. Meriç, "Bizler sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket etmekten yanayız. Sizlerden öncelikle istediğimiz inşaat sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik yürüttüğümüz çalışmalarda sesimiz daha gür ve verimli çıkabilmesi için bizlere olan desteğinizi sürdürmenizi istiyoruz. Biz gerek sektörümüz, gerekse kentimizin sorunlarına çözümü noktasında sizlerle birlikte hareket etmek ve sizlerden güç almak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından GTO ve İMO yönetim kurulu üyeleri, inşaat sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder