30 Haziran 2012 Cumartesi

İnşaat Sektöründe İş modeli


İnşaat Sektöründe İş modeli



Panama inşaat altında gökdelenler.
Sahibi, bir tasarımcı (mimar veya mühendis), oluşturucu (genellikle genel yüklenici olarak adlandırılır): Genellikle inşaat sektöründe üç parti içerir. Geleneksel olarak, bu planı, tasarım için birlikte çalışmak ve proje oluşturmak gibi bu partiler arasında iki sözleşme vardır.  ilk sözleşme planlama, tasarım ve inşaat yönetimi içerir sahibi-tasarımcı sözleşme vardır. Ikinci sözleşmesi inşaat içerir sahibi-yüklenici anlaşması oldu. Dolaylı bir üçüncü taraf ilişkisi tasarımcısı ve bu iki sözleşmeler gereği yüklenici arasında var.
Sahibi-tasarımcı, sahibi inşaat proje yöneticisi ve sahibi-oluşturucu: Alternatif bir sözleşme veya iş modeli iki geleneksel üç sözleşme ile sözleşme yerine geçer. Inşaat proje yönetim şirketi olan onlar sözleşmeyle bağlı olduğu için, sahibine bir danışman olarak hareket için proje yapan ek bir parti olur. İnşaat yöneticisi rolü sahibi adına, tasarımı yeniden sahibi adına yapıcı tavsiyelerde, ve gerektiğinde diğer tavsiyesi üzerine, tasarımcı, inşaat danışmanlık sağlamaktır.

Tasarım, teklif, sözleşme inşa
Tasarım, teklif, inşa tasarımlar mimar veya mühendis tarafından tamamlandıktan sonra genel müteahhit bir ihale süreciyle meşgul olduğu inşaat yönetimi egemen model tanımlamaktadır.
Tasarımı [değiştir] ve sözleşmeler inşa
Ana madde: Tasarım-build

Son zamanlarda farklı bir iş modeli daha popüler hale geldi. Birçok sahipleri - özellikle devlet kurumları sözleşmeleri Design-Build olarak bilinen sözleşmeleri dışarı izin var. Bu tip kontrat, yapım ekibi tasarım üreticisi olarak bilinir. Onlar tasarım sahibinin onayı, sahibi tarafından geliştirilen bir konsept alarak detaylı tasarım tamamlanması ve ardından bekleyen sorumludur, onlar inşaatı devam edebilirsiniz. Sanal Tasarım ve İnşaat teknolojisi sıkı inşaat süresi sağlamak için daha yüklenicilerin yeteneği sağladı
Bir tasarım-inşa sözleşmesi kullanmanın iki temel avantajı vardır. İlk olarak, yapım ekibi akılda tasarım süreci ile bir tasarım geliştirmek için tasarım ekibiyle çalışmaya motive edilir. Bu şekilde, yaratıcı bir son ürünün işlevini düşürmeden inşaat maliyetleri düşürmek için yöntemler bulmak için takımı için mümkündür. Sahibi tasarım artan tasarım süreci nedeniyle indirimli bir fiyat bekleyebilirsiniz.
Diğer büyük avantajı programı içerir. Birçok proje, son derece sıkı bir zaman çerçevesi ile dışarı verilir. Bir tasarım-inşa sözleşmesi olarak sözleşme dışarı icar olarak, yüklenici kurulmuş ve erken mobilizasyon ve inşaat faaliyetleri tasarımı ile eş zamanlı devam etmek mümkün olmaktadır. Geleneksel bir sözleşme kapsamında, inşaat tasarımı bittikten sonra kadar, proje teklif ve verilir başlayamaz ve ekibi seferber edebiliriz. Sözleşme Bu tür bir projenin bitiş tarihini off ay sürebilir.

Büyük sorun tasarım-yapı sözleşmeleri ile söz konusu içsel çatışmadır. Bir standart sözleşme tasarımcı ürünleri ve yöntemleri özellikleri ve kodları karşıladığından emin olmak için oluşturucu çalışmaları gözden sahibi sorumludur. Profesyonel deneyimli bir inşaat birçok tasarımcı ile çalışan olarak oluşturucu de tasarımcısı olduğu zaman yakalanmamış ya da sözü edilmeyen gider tasarım hataları toplayıp için attuned edilir. Sahibi tasarım-oluşturucu veya karlarını maksimize etmek için daha az kaliteli ürünler ile inşa maliyetlerini ve karlarını artırmak için aşırı tasarlanmış bir bina daha muhtemel olabilir. Zaman özü ise, tasarım ve inşaat sözleşmeleri ihale tek firmanın tasarla-yap sözleşmesi yerine bir değil-to-aşan sözleşmede ön planları yer alarak, ayrı ayrı ödüllendirildi edilebilir.

Planlama ve çizelgeleme
Proje yönetimi metodolojisi:
Iş dökümü yapısı
Faaliyetlerin Proje ağı
Kritik yol yöntemi (CPM)
Kaynak yönetimi
Kaynak seviyelendirme
 Mimarlık-Mühendis
Muayene Çalışma
Emir değiştir
İnceleme ödemeleri
Malzeme ve örnekleri
Dükkanı çizimler
3d görüntü
[Değiştir] Ajansı CM
İnşaatı Maliyet Yönetimi İnşaat Yöneticisi (CM) projenin her aşamasında, sahibinin çıkarları sahibi ve eylemlerine münhasıran sorumlu olduğu bir ücret tabanlı bir hizmettir. İnşaat yöneticisi gibi konularda herhangi bir ihtilaf ilgi ile renksiz tavsiye sunmaktadır:
Mevcut fonların optimum kullanımı;
Çalışma kapsamında Kontrolü;
Proje çizelgeleme;
Tasarım ve inşaat firmaları 'beceri ve yeteneklerini en uygun şekilde kullanımı;
Gecikmeler, değişiklikler ve anlaşmazlıkların önlenmesi;
Proje tasarım ve yapım kalitesinin geliştirilmesi;
Taahhüt ve tedarik, optimal esneklik.
Nakit akışı Yönetimi.

Orijinal konsept ve proje tanımı ile başlayan projenin her aşamasında kapsamlı bir yönetim, İnşaat Yönetimi'nden sahiplerine mümkün olan en büyük yarar verir. Zaman ön-tasarımı aşamasında ötesine ilerledikçe, maliyet tasarrufu etki etmek için CM yeteneği azalır. Ajans CM sahibi Değer Mühendisliği, Maliyet / Fayda Analizi yaparak önceden belirlenmiş bir bütçe içinde kalmak ve Best Value yardım, tasarım ekibinin yanı sıra yapım ekibi seçip tasarım önlenmesi kapsamında sürünme yönetmek için yardımcı sahibi temsil edebilir Karşılaştırmalar. Inşaat işbirliği teknolojisinin yazılım uygulama alanı yapım yönetim sürecinde bilgi teknolojileri uygulamak için geliştirilmiştir.

CM risk altında

-Risk CM çoğu durumda bir Garantili Maksimum Fiyat (GMP), içinde proje teslim inşaat yöneticisi tarafından bir bağlılık gerektirir bir teslim yöntemidir. İnşaat yöneticisi inşaat aşamasında genel bir müteahhit eşdeğeri olarak geliştirme ve tasarım aşamalarında sahibi, (genellikle "Preconstruction Hizmetler" olarak anılacaktır) danışman olarak hareket eder, ancak. Bir inşaat yöneticisi bir GMP bağlı olduğunda, ilişkinin en temel karakteri değişir. Sahibinin çıkarına hareket eden ek olarak, inşaat yöneticisi yönetmek ve CM şirkete mali bir hit olacağını GMP, geçemez için inşaat maliyetleri kontrol etmelidir.

Risk CM İnşaat yüklenici, Owner ve Mimar / Tasarımcı bir iş ilişkisine atıfta bulunarak küresel bir terimdir. Tipik olarak, Risk düzenlemesi az bir CM "Düşük Teklif" inşaat projesi ortadan kaldırır. Bir GMP anlaşması "Düşük Teklif" sözleşme benzemektedir CM ve Sahibi anlaşma tipik bir parçasıdır, ama CM gerektirdiği sorumlulukları ayarlamalar bir dizi. Aşağıdaki Risk düzenlemesi az bir CM potansiyel yararlarından bazıları şunlardır:

Bütçe yönetimi: Bir projenin tasarım (Tasarımcı ve sahibi arasında koordinasyon 1 ½ yıl 6 ay) tamamlanmadan, CM Tasarımcı ve Sahibi (tasarım konsepti) ve hedeflerine dayalı bir proje inşa maliyeti tahmin katılmakta ve Projenin genel kapsamı. Projenin maliyeti, zamanlama, kalite ve kapsam dengeleme, kararlar zaman, çaba ve para yeniden tasarlama ve / veya tamamlanmış inşaat belgeler değiştirerek önemli bir miktarda harcamak zorunda yerine tasarım konsepti değiştirmek için yapılabilir. Sahibi daha fazla para harcamak ya da proje için daha fazla fon elde etmek için karar verirse Örneğin, ayarlamalar fiyatlandırma için bir öncül olarak inşaat belgeleri tamamlamak zorunda kalmadan daha maliyet-etkin bir proje yapılabilir. Tasarım yapılmadan önce bütçeyi yönetmek için, inşaat ekipleri seferber edilir, CM genellikle yerinde yönetim ile her hafta önemli bir kaynak harcıyor, önemli öğe herkesin bir zaman çok daha verimli kullanımı, vb, vb, satın alınan, çaba, Mimar / Tasarımcı maliyetlerini ve CM Genel Koşullar maliyetleri, ve onun bütçe dahilinde sahibi bir tasarım sunar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Construction_management

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder